İnternet neden zevk veriyor?

Murat Yaman | 23:48 |

Günümüzün modern dünyasında, bir insanın kendi hayatını kontrol edebileceğini, geleceğini planlayabileceğini ve hatta bu geleceği planladığı şekilde yaşayabileceğini düşünebiliriz.

Ancak pratikte bu pek mümkün olmuyor.

Mühendislik fakültesinde okumayı planlayan bir öğrenci virgülden sonraki yüzler basamağında kendisinden biraz daha yüksek puan alan başka bir öğrenci tarafından geçildiğinde... Plan bitti!

Büyük bir şirkette kariyer planları yapan iki adaydan içeride veya dışarıda güçlü tanıdıkları olan işe girdiğinde özgeçmişi başarılarla dolu olan diğeri için... Plan bitti!

Yağmurda ıslanmamak için üstüne yağmurluk geçirip ayağına çizmelerini giyen, eline de şemsiyesini alan birisi biraz sonra güneşin altında pişmeye başladığında... Plan bitti!

Örnekleri çoğaltabiliriz ama bu hayatı bizim değil başka bir "Gücün" planladığı gerçeğini değiştirmez aksine güçlendirir.

Ancak internet denilen ortamda neyi, nerede ve ne zaman yapacağımıza gerçek hayatta olduğundan daha fazla planlayabilme imkanına sahibiz. Gerçek dünyada asla sahip olamayacağımız güçlere, evlere, arabalara, yeteneklere ve daha fazlasına burada sahip olabilme şansımız var.

Önce kendimiz için olmayan bir dünya var ediyor sonra bu dünyanın tartışmasız "tek hakimi" oluyoruz. Bu da egomuzu fazlasıyla tatmin ediyor ve çok büyük bir zevk alıyoruz.

Lafımın özeti şu ki; acaba internet insanları yarı tanrılaştırdığı için mi diğer her şeyden daha çok seviliyor ve gelişiyor? Siz ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yazarken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun.

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusunda özen gösteriniz ve argo kelimelerden uzak durunuz.
3- Reklam amaçlı yorumlarda bulunmayınız.