LCD Tv'lerde bozulan paneli değiştirmek mantıklı mıdır?

Murat Yaman | 00:41 | | | | |

lcd tv panel TV alırken hepimizin bir numaralı tercihi haline gelen LCD televizyonlarda kullanılan panellerin fiyatları sizce ne kadardır?

Digitimes sitesinde yer alan bir raporda, ana ekran büyüklüğü olarak kabul edilen 32" open-cell panellerin 101-105$ arası, 42" full HD LCD panellerin 215-230$ arası fiyatlarda alıcı bulduğu bildirilmiş. Yine aynı raporda, satışları günden güne artış gösteren 55" panellerin fiyatlarının ise yaklaşık 510-530$ civarında olduğu belirtiliyor. (Dikkat! belirtilen fiyatlar LED değil CCFL panel fiyatları)

Bu fiyatlara ithalattan kaynaklanan nakliye ve sigorta ile satıcı karını da koyarsak, basit bir hesapla, 42" Full HD bir LCD televizyon için ödediğimiz ortalama 1.000TL'nin neredeyse %50-55'ini panel için ödüyoruz. Bu oldukça yüksek bir değer...

Diyelim ki bir şekilde kullanıcı hatası nedeniyle panelimiz arızalandı (evde top oynarken kaleciyi aşan top ekranda patladı!). Panel değişiminin bize maliyeti, işçilikle birlikte toplam tv maliyetinin %65-70'ini bulacaktır.

Servis işleten arkadaşlar kızmasın ama böyle bir durumda ben paneli değiştirmem. Zaten %65-70 cebimden çıkacak, aradaki farkı ödemeyi göze alır, gider yeni bir TV satın alırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yazarken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun.

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusunda özen gösteriniz ve argo kelimelerden uzak durunuz.
3- Reklam amaçlı yorumlarda bulunmayınız.