Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Murat Yaman | 16:55 | |

Merhaba,

5 yıl önce Colon-Ca ameliyatı geçiren ve kalın bağırsağının bir kısmı alınan çok yakın bir akrabamda hastalığın nüksetmesi nedeniyle, son bir ayımızı Dr.Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdik.

Op.Dr. Bülent Aksel Hocamızın yakın ilgi ve alakası ile gerçekleşen büyük bir ameliyat sonrası, sevenlerinin duaları ve Rabbimin şifası ile hastamız iyileşme yolunda ilerliyor.

Her büyük hastalık ya da ölüm olayı beni içsel bir muhasebe yapmaya zorluyor. Sağlık ve zamanın kıymetinin dünyadaki hiçbir para birimi, servet ya da başka bir değer ile ifade edilemeyeceğini insan bu zamanlarda daha iyi anlıyor.

Daha önce rahmetli babamın hastalığı esnasında da hasta ve hasta yakınlarından çok duyduğum, normal zamanlarda bizleri çok etkilemeyen veya üzerinde çok fazla düşünmemize neden olmayan bazı deyim ve atasözleri bu tür zamanlarda insanları çok etkiliyor.

- Sanma ki dert sadece sende var, sendeki derdi nimet sayanlar da var.
- Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi, olmaya Devlet Cihanda bir nefes sıhhat gibi.
- Ateş düştüğü yeri yakar.
- Allah ne düşürsün ne de eksikliğini aratsın, vb.

Özellikle ilk söz beni çok etkiliyor. Kendi hastanızın durumunu çok ağır derken, gören gözlerle şöyle bir etrafınıza bakınca diğer bazı hastaların sıkıntıları yanında sizinkinin gerçekten hafif kaldığını görebiliyorsunuz.

Önemli not: KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) "Erken teşhis hayat kurtarır!" prensibiyle yola çıkarak meme, serviks (rahimağzı) ve kolorektal kanserler ile ilgili tarama programları yürütmektedir. Bu merkezlerde kanserden korunma ve tarama yöntemleri hakkında eğitim verilmiş olan doktor, hemşire, ebe, röntgen teknisyeni ve tıbbi teknologlar görevlendirilmiştir. Tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir.

Allah'ım tüm hastalara acil şifalar versin inşallah. Sağlıklı günlerde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen yorum yazarken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun.

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusunda özen gösteriniz ve argo kelimelerden uzak durunuz.
3- Reklam amaçlı yorumlarda bulunmayınız.