Olasılıksız - Adam Fawer

Murat Yaman | 10:46 | | |

Olasılıksız - Adam Fawer

(.) Künye
Kategori: A.P.R.I.L yayıncılık - Roman
Çeviren: Şirin Yener
Yayın Yılı: 2006
ISBN: 9756006056
Dili: Türkçe
Sayfa: 475 sayfa
Diğer: İthal Kağıt, 13.5x21cm, Karton Kapak

(.) Uyarı
Kitabı henüz okumadıysanız veya ileride okumayı düşünüyorsanız ve eleştirilerden etkilenen bir beğeniye sahipseniz, aşağıda yazanlar fikrinizi olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Sorumluluk size aittir.

(.) Yorum
"Kötü taklit aslını yüceltir" diyenler çok doğru söylemişler. En sevdiğim yazar Stephen King'e olan hayranlığım böyle romanları okudukça daha çok artıyor.

Stephen King, asla roman yazılamaz denilebilecek bir konudan, gerek anlatım tarzı, gerek müthiş tasvir yeteneği ve inanılmaz kurgusu ile bir best seller çıkarabiliyorken, Adam Fawer (hayranları alınmasın lütfen) müthiş bir konuyu, berbat bir kurgu ve kurgudan da berbat bir sonla açıkcası harcamış.


Kitapta, herkes tarafından net bir şekilde bilinmeyen kuantum fiziği, roman tarzı ile okuyucuya anlatılmaya çalışılmış. Olasılıksız sayesinde bu konuda yeni bir şeyler öğrendiğimi itiraf etmeliyim.

Girişte tanıtılan kahramanların ve olayların, gelişme bölümünde iç içe girmesi uzun sürdüğünden kitabın ilk bölümlerini okumak bana biraz sıkıcı geldi. Daha sonra temponun arttığı bir iki bölüm gerçekten sürükleyiciydi. Ama final bölümü bence bütünlemeye kaldı.

Piyasada söz sahibi eleştirmenlerin, gazete veya dergilerin, büyük bir şaheser, aksiyon-bilim-felsefe tarzında bir mihenk taşı, bu kitabı okuyunca hayatınız değişecek gibi cafcaflı laflarına aldanmazsanız güzel bir boş zamanlarda okunacak kitap diyebiliriz. Ama zamanınızdan çalarak, sırf bu kitabı okumak için vakit ayırmaya değecek tarzda bir kitap olduğunu düşünmüyorum.

Ne demişler; "zevkler ve renkler tartışılmaz". Bu da benim kişisel yorumum.

Acaba siz bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Paylaşırsanız gerçekten mutlu olurum...

Hepinize bol kitaplı günler dilerim...

2 yorum:

  1. Tek kelime söylemek gerekirse BENZERSİZ.
    Kusursuz kurugusu olan çekici bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. Ben de bugün blogumda bahsettim, başkaları ne demiş derken aynı şeyleri düşünüp yazmış birini görünce rahatladım doğrusu:)
    İyi günler

    YanıtlaSil

Lütfen yorum yazarken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurun.

1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusunda özen gösteriniz ve argo kelimelerden uzak durunuz.
3- Reklam amaçlı yorumlarda bulunmayınız.